In 1 jaar van bruiloftsfotograaf naar branding fotograaf

Persoonlijk

Hoe 1 wereldwijde gebeurtenis er voor heeft gezorgd dat ik mijn complete business heb moeten omgooien.

Tot begin 2020 was in een fulltime bruiloftsfotograaf in Nederland en mocht ik zelfs naar het buitenland om de pareltjes van bruiloften te fotograferen. 2020 zou mijn jaar worden. Ik speelde al even met het idee om personal branding shoots toe te voegen aan mijn pakketten, maar dat was iets voor lange termijn. Het zou een druk seizoen worden met 15 bruiloften waardoor mijn volledige focus voor nu daar op lag.

Toen kwam Covid-19 en veranderde ALLES! In 1 klap stond heel mijn bedrijf op losse schroeven, werden bruiloften verschoven naar later in het jaar of gecancelled, omdat klanten er geen hoop meer in hadden. Doei 20k aan gerekende omzet.

Omdat ik eind 2019 met het idee speelde om mijzelf ook als personal branding fotograaf neer te zetten, maar hier nog totaal onbekend in was nam ik begin 2020 een coach in handen. Ze sprak precies de doelgroep aan waarmee ik wilde samenwerken. Dit was de beste beslissing ooit! Sowieso werken met een coach is fantastisch. Iemand die je net even extra over de streep kan trekken. Niet wetende wat er te wachten stond begin 2020 met covid-19 voelde ik aan alles dat ik dit moest en zou doen. En dat DIT de tijd was om te investeren.

BEST DECISION EVER!!

Want deze beslissing heeft mijn bedrijf gered. Ik besloot het stuur om te gooien (ik moest wel, want bruiloften mochten niet plaatsvinden) en mijzelf volledig te storten op personal branding fotografie.

Hoe dit verhaal afloopt bekijk je hier.

Deel